tiistai 1. helmikuuta 2011

1. 2. 2011

Ego on aika huvittava olio. Tällaisessa tilanteessa kun joutuu tunnustamaan omat heikkoutensa, ego ei tiedä miten päin olla. Se rakastaa kaikenlaista huomiota mutta myötätuntoa se ei voi sietää. Siitä ei ole sille mitään hyötyä. Typerää lässytystä.
Toipuva ihminen ei koe egoa erityisen tärkeänä eikä jaksa antaa sille sen tarvitsemaa huomiota. Ego vaihtaa taktiikkaa, se siirtyy itsesääliin. Katso meitä, miten kurjassa tilassa me olemme. Jonkun täytyy hoivata meitä, pitää huolta, ratkaista ongelmamme, eiks niin. Meillä on oikeus, me ollaan erityisiä.
Kun koetan hahmotella miltä ego näyttää, tulee mieleen se Pikku Nälkä jostain tv-mainoksesta. Toisaalta säälittävän hellyttävä reppana, toisaalta kyltymätön hirviö joka kasvaa niin suureksi kuin ruokit sitä.
Se mielellään vääntää vitsiä muista ja ivailee kierosti, mutta itseensä kohdistuvaa huumoria se ei siedä. Egon ainoa tehtävä on kasvattaa itseään. Se ei pysty hallitsemaan itseään, eikä se tiedä minkä takia haluaa kasvaa suuremmaksi ja suuremmaksi. "Ruoki minua, tarvitsen huomiota ja ihailua. Kun olen kasvanut tarpeeksi isoksi, pystyn suojeleman sinua, autan pääsemään päämäärääsi (päämääräämme) ja menestyt. Miljoonat fanit odottavat."

3 kommenttia:

  1. Pikku Nälkä, oivaltavaa! :)

    Koetas pärjäillä ja pitää pää pinnalla.

    - mikko

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Mulla on isot keuhkot. Norppien heimoa.

    VastaaPoista
  3. aivan loistava vertaus tuo nälkähirviö vs. ego!

    Luen varmasti jatkossakin blogiasi, paljon jaksamisia sinulle! <3

    -Se nuorempi Tuksu seiskaykköseltä.

    VastaaPoista